Spring til indhold

Ambassadørens velkomst

Velkommen til den officielle hjemmeside for den danske ambassade i Dublin.

Danmark og Irlands fælles historie strækker sig helt tilbage til vikingetiden, hvor Skandinaverne ikke altid var de mest fredelige turister i Irland. Men tiden heler alle sår, hvilket også forholdet mellem Danmark og Irland er et eksempel på. Der er i dag et stærkt og udbytterigt samarbejde mellem de to lande, der i flere henseender har meget til fælles.

Ambassadens primære formål er at repræsentere Danmark og danske interesser i Irland. Dette indebærer mange forskellige arbejdsopgaver, inden for så forskellige områder som generel bistand til danskere, udenrigspolitik, økonomi, kultur, eksport samt håndtering af visumansøgninger. En del af ambassadens opgave er desuden at bidrage til at styrke samarbejdet mellem Danmark og Irland.

På denne hjemmeside kan du finde oplysninger om Irland og relevante links samt kontaktnumre til ambassaden, som du er velkommen til at benytte.

Uffe Balslev 
Danmarks ambassadør i Irland

Uffe Balslev overrakte d. 4. september 2018 akkreditiver til præsident Michael D. Higgins og blev ambassadør af Danmark til Irland.