Spring til indhold

Praktikstillinger 

Den danske ambassade i Dublin søger hvert år to praktikanter til både efterårssemesteret (1. august - 31. januar) og forårssemesteret (1. februar - 31. juli). Praktikperioden er på 6 måneder. Næste ophold er med start den 1. august 2019. Ansøgningsfristen er 29. januar. 

Arbejdsopgaver
Ambassaden i Dublin er en lille ambassade, hvor du vil få mulighed for at prøve kræfter med alle de forskellige emner, som en dansk repræsentation i udlandet beskæftiger sig med. Hvis du ønsker en afvekslende hverdag med opgaver inden for såvel politik, økonomi, eksportfremme og kultur, skal du søge en stilling hos os.

Du vil bl.a. skulle:
• Bidrage til politiske indberetninger til Udenrigsministeriet, herunder om den indenrigspolitiske situation i Irland
• Bidrage til eksport- og handelsrelaterede opgaver for at promovere danske virksomheder og løsninger.
• Deltage i ambassadens seminarer og konferencer samt møder med irske samtalepartnere fra den offentlige administration, tænketanke, forskningsenheder, erhverv mv.
• Afholde foredrag om Irland for danske besøgsgrupper
• Besvare borger- og handelsrelaterede henvendelser
• Deltage i tilrettelæggelsen af kulturopgaver
• Bistå med ambassadens kommunikation via bl.a. sociale medier

Vi lægger vægt på, at du er bredt interesseret i ambassadens arbejdsområde og har en fleksibel indstilling til at løse mange forskellige opgaver. Som praktikant kan du være med til at forme arbejdet på ambassaden og det billede af Danmark, som vi sammen skaber. Du må derfor gerne være initiativrig, opfindsom og tænke ud af boksen. Vi går ud fra, at du er virkelig god til informationssøgning og er vant til at arbejde med kommunikation på de sociale medier. Vi arbejder på såvel engelsk og dansk, og vi forventer derfor at du er god til begge sprog – både mundtligt som skriftligt.

Vilkår
Som ansøger skal du være indskrevet på en højere dansk eller udenlandsk læreanstalt. Du skal desuden have afsluttet en bachelorgrad ved praktikperiodens start. Praktikopholdet er ulønnet, men ambassaden yder et tilskud på p.t. kr. 3.000 pr. måned til dækning af faste udgifter.
Hvis du har spørgsmål vedr. praktikplads på ambassaden i Dublin, er du meget velkommen til at kontakte souschef Martin Ellehøj på marell@um.dk

Ansøgning
Ansøgningsfristen er tirsdag den 29. januar 2019. Ansøgningmed CV, eksamensbeviser og evt. referencer bedes sendt til dubamb@um.dk i ét samlet dokument.