Spring til indhold

Praktikstillinger 

Den danske ambassade i Dublin søger hvert år to praktikanter til både efterårssemesteret (1. august - 31. januar) og forårssemesteret (1. februar - 31. juli). Praktikperioden er på 6 måneder. Næste ophold er med start den 1. august 2020.

Arbejdsopgaver
Ambassaden i Dublin er en lille ambassade, hvor du vil få mulighed for at prøve kræfter med alle de forskellige emner og arbejdsopgaver, som en dansk repræsentation i udlandet beskæftiger sig med. Hvis du ønsker en afvekslende hverdag med opgaver inden for såvel politik, økonomi, eksportfremme og kultur, skal du søge en stilling hos os.

Du vil bl.a. skulle:
• Bidrage til politiske indberetninger til Udenrigsministeriet, herunder om den indenrigspolitiske situation i Irland
• Bidrage til eksport- og handelsrelaterede opgaver for at promovere danske virksomheder og løsninger.
• Deltage i ambassadens seminarer og konferencer samt møder med irske samtalepartnere fra den offentlige administration, tænketanke, forskningsenheder, erhverv mv.
• Afholde foredrag om Irland for danske besøgsgrupper
• Besvare borger- og handelsrelaterede henvendelser
• Deltage i tilrettelæggelsen af kulturopgaver
• Bistå med ambassadens kommunikation via bl.a. sociale medier

Vi lægger vægt på, at du er bredt interesseret i ambassadens arbejdsområde og har en fleksibel indstilling til at løse mange forskellige opgaver. Som praktikant kan du være med til at forme arbejdet på ambassaden og det billede af Danmark, som vi sammen skaber. Udadvendthed og selvstændighed er afgørende for at kunne arbejde i et internationalt miljø og vi ser derfor gerne, at du er initiativrig, opfindsom og kan tænke ud af boksen. Du skal også være god til informationssøgning og have god analytisk sans. Det er også en fordel, hvis du er vant til at arbejde med kommunikation på de sociale medier. Vi arbejder på såvel engelsk og dansk, og vi forventer derfor at du er god til begge sprog – både mundtligt som skriftligt.

Vilkår
Som ansøger skal du være indskrevet på en højere dansk eller udenlandsk læreanstalt. Du skal desuden have afsluttet en bachelorgrad ved praktikperiodens start. Praktikopholdet er ulønnet, men ambassaden yder et tilskud på p.t. kr. 3.000 pr. måned til dækning af faste udgifter.
Vi opfordrer alle, uanset personlig og uddannelsesmæssig baggrund til at søge stillingen hvis de mener, at de opfylder stillingens kriterier.

Ansøgning
Ansøgningsfristen er mandag den 15. juli 2019. Motiveret ansøgning (max. 1 A4-side) med CV,  eksamensbevis for bestået bachelorgrad, karakterblad og evt. referencer bedes sendt til dubamb@um.dk med emnelinjen "Praktikansøgning. Forår 2020. Dit navn" i én samlet PDF-fil.

Mere information
Hvis du har spørgsmål vedr. praktikplads på ambassaden i Dublin, er du meget velkommen til at kontakte souschef Martin Ellehøj på marell@um.dk eller en af de nuværende praktikanter på jonfre@um.dk (Jonathan) eller thonil@um.dk (Thomas).