Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Irland
Senest opdateret 31.03.2023

Rejserestriktioner

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger, de kan findes her og her

Indrejserestriktioner

Der er ingen indrejserestriktioner til Irland pr. 6 marts 2022.

Ved indrejse til Irland skal du således ikke vise hverken bevis for vaccine, bevis for tidligere smitte eller negativ test.   

Karantæne- og testregler

I Irland er der pr. 28. februar 2022 ikke krav om at blive testet ved COVID-19 symptomer hvis man er under 55, eller hvis man er over 55 og har fået en booster vaccine.

Hvis du skal testes i forbindelse med en rejse ud af Irland, kan du læse mere om, hvor du kan blive testet før afrejse fra Irland her. Vær opmærksom på, at det koster penge at blive testet i Irland, både PCR-test og Antigen test. 

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser.  

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Der gælder de samme indrejserestriktioner for erhvervsrejsende i Irland, som for alle andre indrejsende. Læs mere i afsnittet "Rejserestriktioner". 

Hvis du bliver syg 

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om coronavirus/COVID-19, mens du rejser i Irland, er det pr. 28. februar 2022 ikke længere et krav at blive testet. Oplever du symptomer opfordres du til at selvisolere. Orienter dig om myndighedernes anvisninger her.

Hvis du har en underliggende sygdom eller andet, som gør dig særligt sårbar over for corona, eller hvis du er i tvivl om dine symptomer, rådes du til at kontakte en læge.

Ved stærke vejrtrækningsproblemer, ring omgående til 112 eller 999.

Hvis du ikke selv har mulighed for at finde en læge, så spørg din rejseforsikring om hjælp til at kontakte nærmeste læge.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning. 

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.

Læs svarerne på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.  

Mere information

Du kan følge udviklingen på de irske sundhedsmyndigheders hjemmeside.

De irske sundhedsmyndigheder har oprettet en hotline. HSElive, her kan du få vejledning om coronavirus/COVID-19. Husk, at HSElive ikke kan vurdere, om du bør testes, det er kun en læge, som kan det. Tlf.: +353 1850 24 1850.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk. 

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Irland.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Irland inden for almindelig åbningstid, 09:30-15:00 mandag til fredag.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 1112). 

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Irland, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.