Gå til indhold

Ambassadens velkomst

Velkommen til den officielle hjemmeside for den danske ambassade i Dublin.

Irerne og danskerne er nære og ligesindede folk i de fleste sammenhænge. Vi klarer os godt med vores stærke demokratiske politiske systemer og rige og innovative økonomier. Vi har begge været medlem af Den Europæiske Union siden 1973 og har historisk set aktivt støttet de Forenede Nationer og internationale menneskerettigheder. Begge lande stræber efter at udvikle vores velfærdssamfund, frihandel og EU’s indre marked, digitalisering, ansvarlig klimapolitik, international retssikkerhed, global solidaritet og verdensmålene for bæredygtig udvikling.

Båndet mellem Danmark og Irland strækker sig tilbage til vikingetiden, hvor danskerne og vores skandinaviske naboer ikke altid var de mest fredelige turister. Men tiden læger alle sår, og jeg er glad for i dag at kunne se, hvordan man værner om det præg, vikingetiden har sat på irsk kultur. Forholdet mellem Danmark og Irland har vokset sig stærkt og givende både politisk og økonomisk set. Vores sammenlignelige størrelser, delte interesser og historiske forbindelser danner grobund for et solidt samarbejde mellem vores to lande.

Irland og Danmark deler mange idéer og synspunkter på de udfordringer og muligheder, der kommer af en globaliseret verden. Hovedmålet for ambassaden er at repræsentere Danmark og fremme danske interesser og synspunkter i Irland. Det inkluderer at fremme danske forretningsinteresser og virksomhedssamarbejde. Vi styrker dette samarbejde ved at involvere os med alle dele af det irske samfund til gensidig gavn for danske og irske borgere.

Uffe Balslev 
Danmarks ambassadør i Irland

Balslev Higgins
Uffe Balslev overrakte d. 4. september 2018 akkreditiver til præsident Michael D. Higgins og blev ambassadør af Danmark til Irland.