Gå til indhold

Irland som marked

Den irske økonomi klarer sig godt, og den økonomiske vækst i landet har været blandt de højeste i verden siden 2014. Privatforbruget  er stigende og spiller en stor rolle i fremgangen i den irske økonomi. Der er derfor gode muligheder for dansk eksport til Irland, der var Danmarks 24. største eksportmarked i 2020. Irland aftog i 2020 varer for 5,0 mia. kroner. 

Den irske økonomi oplever høj vækst og er placeret i gruppen af de hurtigst voksende økonomier i Europa. Den økonomiske fremgang og højt privatforbrug skaber mange nye eksportmuligheder til landet – også for danske virksomheder.

Særligt på energi og klima-området viser Irland interesse for Danmark og danske løsninger. Dansk design og fødevarer er også populære, og der er gode muligheder inden for både IT-, farmaceut- og byggeindustrien. Sektorer af særlig interesse for dansk erhvervsliv er: Energi (vedvarende energi, energieffektivisering og bygnings renovering) og digital infrastruktur. Med stigende efterspørgsel blandt forbrugerne er Irland et marked med masser af potentiale for danske virksomheder.

Irland byder på gode og attraktive forhold for udenlandske virksomheder, der ønsker at komme til Irland. Nedenfor kan du finde mere information om Irland som marked, og side menuerne giver en beskrivelse af de økonomiske nøgletal, samt sektorer, der har særligt potentiale for danske firmaer, der ønsker at handle med Irland.